top of page

De Advocaat

Cynthia Claessens

 

Specialist met passie voor een persoonlijke aanpak.

 

Ik heb na mijn studie Nederlands Recht in Utrecht in 2003 gekozen voor een carrière als jurist bij veel verschillende werkgevers. Zoals Rijkswaterstaat, de Politie Utrecht en Brunel Legal als interim jurist.

 

Door mijn uitgebreide werkervaring binnen diverse sectoren beschik ik over een breed netwerk in de publieke en private sector en ben ik als geen ander in staat cliënten van ieder pluimage met verschillende juridische problemen van een snel en eerlijk advies te voorzien. 
In het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten heb ik de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
- Arbeidsrecht;
- Privacyrecht.
Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Kennis is in mijn vakgebied van grote waarde, ik ben zeer gemotiveerd om steeds te ontwikkelen en nieuwe kennis op te doen. Zo voltooide ik de beroepsopleiding voor bedrijfsjuristen, in 2017 de Grotius Specialisatie-opleiding Arbeidsrecht en in december 2021 sloot ik de Grotius Specialisatie-opleiding Privacyrecht met goed gevolg af. 

 

In mijn vrije tijd ben ik voorzitter van de besturen Stichting Vrienden van het Academisch Hospice Demeter en Stichting Weltevreden 3 in De Bilt, waar ik tevens lid ben van de fundraising commissie. Daarnaast ben ik duurloper en golfer. Ik mag graag reizen. Het inspireert, laat je kennis maken met andere culturen en zienswijzen,

en dus doe ik dat met veel genoegen naar uiteenlopende bestemmingen als: New York, Istanbul, Berlijn, de Balkan en Zuid-Oost Azië.

bottom of page